Geniet van Twente

Omgeving

De Twentse natuur, voor velen een herkenbaar begrip. De Twentse natuur verwijst naar het natuurlijke landschap en de omgeving van Twente, een regio in het oosten van Nederland. Het gebied staat bekend om zijn afwisselende landschap, bestaande uit bossen, heidevelden, beken, vennen en landbouwgronden.

De Twentse natuur is rijk aan flora en fauna, met verschillende soorten planten en dieren die in het gebied leven. De Twentse natuur biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Twente is dé ideale bestelling voor natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Ootmarsum

Ootmarsum stad

Museum Ton Schulten, openluchtmuseum, Drostenhoes, Latijnse school, verschillende soorten galeries, Engels tuin/ theehuis, oude vakwerkhuizen, jaarlijks 3 siepelmarkten, Paastradities: Paas vuur, Paashout halen, Vloggeln. Watertoren / oriénteertafel A.N.W.B., kunstmarkt, Hot Marks glasblazerij.

Watermolen Bels

Watermolen Bels

Ouderwets genieten bij Watermolen Bels. Generaties lang nemen zij alle tijd voor hun gasten. Waar vroeger gemalen werd, oogsten zij nu plezier. Een heerlijke lunch of diner uit de keuken gepaard met een goede kop koffie en gewoon een praatje tussendoor. Kom in een groot gezelschap, knus met z’n twee of lekker in je eentje.

Watermolen Frans in Mander

Watermolen Frans

De Molen van Frans is een watermolen in Mander. Deze bovenslagmolen op de Mosbeek is begin 1700 gebouwd als papiermolen. Toenmalige eigenaar was de papierfabrikant Willem Cramer uit Ootmarsum. In 1870 verkocht de familie Cramer de molen aan Bernard Frans, die hem verbouwde tot korenmolen en een molenkolk aanlegde.

Kasteel Singraven in Denekamp gemeente Dinkelland

Kasteel Singraven

Singraven is een landgoed nabij Denekamp in de gemeente Dinkelland. Tot het landgoed behoren behalve de havezate ook de watermolen van Singraven aan de Dinkel, een koetshuis en een aantal pachtboerderijen. Singraven wordt voor het eerst vermeld in 1381 en het eerste Huis Singraven dateert uit 1415.

Landgoed Havezate Herinckhave in Fleringen

Havezate Herinckhave

Herinckhave is een landgoed in de Nederlandse buurtschap Fleringen. Het heeft een oppervlakte van zo’n zestig hectare.

Bezienswaardigheden en natuur in Twente

Natuurgebieden en
andere bezienswaardigheden

Natuurgebieden en
andere beziens-
waardigheden

Dicht in de buurt van onze camping vind je prachtige natuurgebieden en prachtige omgevingen zoals: Springendal, dal van het mosbeek, cirkels van Jannink, galgenberg, bergvennen, vogelnatuurgebied Ottershagen/ vogelkijkhut, museum natura docet, veenmuseum Vriezenveen , glasrijk Tubbergen, een der oudste en bekendste boom van ons land de Kroezeboom, Lutterzand/ aboretum Poort Bulten.